• Gran Allé 20, 8600 Silkeborg
  • solystskolen@silkeborg.dk

Mælkelåg giver gøglerudstyr til fem skoler i Nepal

Se de dejlige billeder fra gøglernes besøg og læs deres beretning om mødet med børnene i de lokale skoler.

Nyhed billede
Cirkus kommer til landsbyen
Den sidste uge af april 2016 kom Anders Bischoff, Elina Heise og Marie Heise, 3 danske cirkusartister, til Madi for at sprede glæde blandt eleverne på de fem skoler i området. Både landsbyboere, elever og lærere deltog med brede smil og stor latter i forestillingerne, som var efterfulgt af undervisning i cirkus for ivrige elever. Sølystskolens elever har bidraget med cirkusudstyr, som blev uddelt på de fem skoler Kantipur, Ayodhyapuri, Indrabasti, Jan Jeewan og Jiwanpur.
Cirkus er ikke en del af historien og kulturen i Nepal, derfor var det med spænding blandt publikum, da kulisserne og scenen blev åbnet op for trylleri, akrobatiske vågenumre, jonglering og klovneri. Det hele blev underbygget af musikalske toner fra Europa, som blev flettet sammen med den traditionelle nepalesiske musik, leveret af 3 unge lokale musikere.

Cirkus skaber liv af Anders Bischoff
Da vi tog afsted fra Danmark, vidste jeg ikke selv, hvordan vores nye projekt i Nepal ville blive modtaget. Det var en stor oplevelse for os, at se et land, som virkelig hungrer efter at blive underholdt og inspireret.
Jeg vil tage jer med en tur paa Jan Jeewan skolen.
Det er 37 grader varmt, og vi kan se skolen i de fjerne. Vi er på gåben.
Børnene gemmer sig i skyggen inde i klasselokalerne, og spotter os komme gående. Det er varmt. De ved godt, at der vil ske noget i dag, og at der kommer nogen fra Danmark, men hvad de kommer til at opleve har de ingen anelse om. Vi går hen over skolegården og der kommer flere og flere børn og unge som kigger spændt på os, og mange råb "Namaste" flyver igennem luften.
Jeg tager min harmonika frem imens Elina og Marie pakker vores udstyr ud. Klar til show. Tonerne fra harmonikaen tiltrækker enorm opmærksomhed, og børnene flokkes i store mængder omkring mig. Efter bare 30 sekunder er jeg fuldstændig omringet af 100 forventningsfulde unge mennesker, som tydeligvis aldrig nogensinde har set en harmonika før. De har helt sikkert heller aldrig set cirkus.
Elina og Marie er nu klar, og vi flytter flokken så vi er klar til show, og fokus bliver lagt på pigerne.
De næste 40 minutter er nu startet og bliver en dans imellem publikum og os. Tryllenumre bliver udført med totalt fokus fra eleverne og ildfakler bliver kastet igennem luften henover en nervøs publikum.
I den sidste del af forestillingen inviterer vi 3 lokale nepalesiske musikere på scenen for at spille sammen med os, og i fællesskab holder vi humøret højt med dansknepalesisk musik og sang.
Publikum er helt vilde, men nu er forestillingen slut. Vi bukker og takker, siger farvel og tak, Namaste, Salam Aleikum og vi ses næste gang.
Vi er meget taknemmelige for vores ophold og oplevelser i Madi, og det har været meget rørende for os, at møde disse mennesker. Venskaber er startet og toner er blevet spillet, men nu må cirkus videre til næste by.